SAP a înregistrat venituri de peste 22 de miliarde de euro în 2016

Autor: Florin Casota Postat la 27 ianuarie 2017 132 afişări

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie, a anunţat rezultatele financiare înregistrate în 2016, raportând venituri totale de peste 22 miliarde euro, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, precum şi un profit operaţional de 6,6 miliarde euro, în creştere cu 4% faţă de perioada similară din 2015.

SAP a înregistrat venituri de peste 22 de miliarde de euro în 2016

SAP a stabilit ca obiectiv pentru anul 2020 o creştere de peste 2,6 ori a segmentului cloud şi venituri totale de 29 de miliarde euro, în creştere faţă de estimările iniţiale de 26-28 miliarde de euro.

„Performanţele obţinute în 2016 se încadrează în trendul de creştere profitabilă din ultimii şapte ani. Am reuşit să extindem piaţa pe care o targetăm şi în acelaşi timp să inovăm constant în ceea ce priveşte noua generaţie de soluţii ERP, prin intermediul suitei SAP S/4HANA. Astfel, rămânem lider pe piaţa de soluţii software de business, menţinându-ne creşterile vânzărilor de soft, a serviciilor cloud şi a profiltului operaţional. În acelaşi timp, accelerăm ritmul de inovaţie în ceea ce priveşte tehnologii precum Internet of Things, Machine Learning şi Blockchain şi privim cu încredere către noile obiective setate pentru 2020”,  a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

În 2016, veniturile din cloud şi software au crescut cu 8% (non-IFRS), în linie cu estimările anunţate în octombrie, de 6,5- 8,5%. Veniturile din subscrieri cloud şi suport au atins valoarea de 3,01 miliarde euro (non-IFRS), de asemenea în linie cu estimările companiei. Cererile noi de soluţii cloud au înregistrat o creştere de 31% în 2016, până la 1,1 miliarde euro.

La nivelul întregului an, profitul operaţional la nivel global a atins valoarea de 6,6 miliarde euro (non-IFRS), iar profitul net per acţiune a crescut cu  18%, până la 3,03 euro (IFRS) şi 3% până la 3,89 euro (non-IFRS).

Compania a înregistrat o evoluţie pozitivă şi în regiunea EMEA, unde veniturile din cloud şi software au crescut cu 10% (non-IFRS). Veniturile din subscrieri cloud şi suport (non-IFRS) au raportat un avans cu 37%.

Numărul de clienţi la nivel global pentru suita SAP S/4 HANA s-a dublat în 2016, până la peste 5.400. În al patrulea trimestru din 2016, aproximativ 1.300 de clienţi noi au accesat suita.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.