Sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusal declanşează turbulenţe pe pieţele globale de metale

Postat la 18 aprilie 2018 106 afişări

Consumatorii, producătorii şi comercianţii se luptă pentru a asigura alimentarea stocurilor cu energie întrerupte de Rusal. Alumina - materia primă necesară pentru fabricarea aluminiului - a atins un maxim din ultimii şase ani, iar nichelul a sărit cel mai mult din 2009, relatează Bloomberg.

Sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusal declanşează turbulenţe pe pieţele globale de metale

„Este cu adevărat fără precedent din punctul de vedere al turbulenţelor pe care le dezlănţuie”, a declarat Robin Bhar, analist la Société Générale SA, citat de Bloomberg.

Sancţiunile SUA asupra celui mai mare producător de aluminiu din lume, ameninţă să crească lanţul de aprovizionare global pentru aluminiu, utilizat în avioanele fabricate de Boeing Co. şi F-150 de la Ford Motor Co.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.