LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Samsung acceptă să plătească Apple despăgubiri de 548 milioane de dolari, după cinci ani de procese

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 04 decembrie 2015 587 afişări

Samsung a acceptat să plătească Apple despăgubiri în valoare de 548 de milioane de dolari, la cinci ani după ce compania americană a dat-o în judecată pentru încălcarea mai multor brevete pentru tehnologia smartphone.

Compania sud-coreeană a confirmat, într-un declaraţie comună cu Apple, că va face plata până pe 14 decembrie, dacă va primi o factură din partea producătorului iPhone înainte de acest weekend.

După ani de procese şi apeluri, încasarea a peste jumătate de miliard de dolari este o victorie semnificativă pentru Apple. Dar, chiar dacă Samsung pare să capituleze, în comunicat se arată că grupul sud-coreean continuă să îşi rezerve dreptul să obţină rambursarea banilor de la Apple, relatează portalul The Verge.

Producătorul iPhone a dat pentru prima oară în judecată Samsung în primăvara anului 2011, în Statele Unite.

Un an mai târziu, decizia justiţiei a fost în favoarea Apple, considerând că Samsung a încălcat brevetele Apple pentru funcţii precum tap-to-zoom şi gesturile multitouch.

Apple a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, dar a primit dreptul doar pentru 1 miliard de dolari. În urma mai multor apeluri, suma a fost redusă la 930 de milioane de dolari, iar în mai 2015 la 548 de milioane de dolari.

În comunicatul de vineri, Samsung îşi rezervă însă dreptul să ceară banii înapoi în procese viitoare. Mai mult decât atât, compania coreeană a anunţat în vară că cere Curţii Supreme a Statelor Unite revizuirea cazului.

Potrivit analistului Florian Mueller, dacă tribunalul va decide audierea cazului, este probabilă o rejudecare a acestuia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAMSUNG,
APPLE,
DESPĂGUBIRI
/actualitate/samsung-accepta-sa-plateasca-apple-despagubiri-de-548-milioane-de-dolari-dupa-cinci-ani-de-procese-14909315
14909315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.