S&P a scăzut ratingul Rusiei de la "BBB" la "BBB-", din cauza tensiunilor cu Ucraina

Postat la 25 aprilie 2014 43 afişări

Agenţia Standard & Poor's (S&P) a scăzut vineri ratingul cu privire la solvabilitatea Rusiei de la "BBB" la "BBB-" şi a menţinut perspectiva "negativă", din cauza tensiunilor tot mai puternice dintre Rusia şi Ucraina.

S&P a scăzut ratingul Rusiei de la "BBB" la "BBB-", din cauza tensiunilor cu Ucraina

 "Situaţia geopolitică tensionată dintre Rusia şi Ucraina ar putea provoca ieşiri suplimentare semnificative din economia rusă a unor capitaluri atât străine, cât şi naţionale, şi ar putea fragiliza perspectivele deja slabe de creştere", a anunţat agenţia într-un comunicat.

Ea şi-a anunţat decizia în contextul în care tensiunile continuă să crească în privinţa situaţiei din Ucraina, iar Moscova a fost ameninţată joi de către Washington cu noi sancţiuni.

S&P avertizează că ar putea scădea din nou ratingul ţării, în cazul în care Rusiei îi vor fi aplicate "sancţiuni mai severe".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-p-a-scazut-ratingul-rusiei-de-la-bbb-la-bbb-din-cauza-tensiunilor-cu-ucraina-12523055
12523055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.