S&P a retrogradat ratingurile mai multor bănci, între care Deutsche Bank şi Barclays

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 10 iunie 2015 61 afişări

Standard&Poor’s a retrogradat ratingurile mai multor bănci germane şi britanice, între care Deutsche Bank şi Barclays, considerând că sprijinul guvernamental pentru aceste instituţii financiare este incert, relatează Reuters.

Agenţia de evaluare financiară a redus cu o treaptă calificativul Barclays la nivelul A cu perspectivă negativă, iar cel al Deutsche Bank la nivelul BBB cu perspectivă pozitivă, acesta fiind cu trei trepte peste nivelul junk, nerecomandat investiţiilor.

Perspectiva ratingului Royal Bank of Scotland a fost redusă de la pozitivă la stabilă, iar cea a Commerzbank la negativă.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, are probleme de imagine din cauza numeroaselor litigii în care este implicată. Directorii generali ai Deutsche Bank, Anshu Jain şi Juergen Fitschen, şi-au anunţat demisiile în această săptămână.

John Cryan, fost director financiar al băncii elveţiene UBS, în prezent membru în consiliul de supraveghere al Deutsche Bank, îl va înlocui pe Jain, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci când Fitschen va renunţa la funcţie, în luna mai a anului viitor.

S&P a confirmat totodată ratingurile Lloyds Bank şi HSBC Bank, cu perspective stabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-p-a-retrogradat-ratingurile-mai-multor-banci-intre-care-deutsche-bank-si-barclays-14434160
14434160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.