S-A TERMINAT. Vestea şoc a venit ASTĂZI: Guvernul Dăncilă „A OMORÂT bursa de la Bucureşti. Toţi indicatorii arată RECESIUNE”

Postat la 19 decembrie 2018 103 afişări

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că bursa fiind în picaj cu 7% în urma anunţului ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici a ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul le impune băncilor o „taxă pe lăcomie”.

S-A TERMINAT. Vestea şoc a venit ASTĂZI: Guvernul Dăncilă „A OMORÂT bursa de la Bucureşti. Toţi indicatorii arată RECESIUNE”

„Bursa deja pică cu 7%. Până la sfârşitul zilei putem să vedem 20% scădere. Teororovici a omorât bursă de la Bucureşti. Toţi indicatorii arată recesiune după prezentarea ordonanţei care omoară sectorul privat şi readuce socialismul în România”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, că, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul doreşte să le impună băncilor o „taxă pe lăcomie”, dacă nivelul ROBOR la 3 luni şi la 6 luni aplicat creditelor este de peste 1,5%.

 

Mai exact, dacă nivelul ROBOR la 3 şi 6 luni este de 1,5%-1,7%, atunci băncile vor avea o taxă de 0,2% din active, iar pentru un ROBOR de peste 1,71 - 2,5% vor achita o taxă de 0,4% din active.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
guvern,
deces,
indicatori,
recesiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.