S-a lansat primul serviciu de check-mobil, astfel încât vă puteţi lăsa bagajul oriunde

Autor: Florin Casota Postat la 05 octombrie 2017 767 afişări

Pentru mulţi călători, procesul de check-in la aeroport durează mult şi este una dintre cele mai frustrante părţi ale unei călătorii. Timpul petrecut în aeroport şi disconfortul aferent vor continua să crească în următorii ani, conform unui studiu al Airports Council International (ACI), care previzionează că traficul global de pasageri va creşte cu 5,2% pe an, până în 2029.

S-a lansat primul serviciu de check-mobil, astfel încât vă puteţi lăsa bagajul oriunde

Pentru a combate această problemă şi a ajuta aeroporturile să-şi gestioneze mai bine capacităţile, Amadeus şi Off Airport Check-In Solutions (OACIS) şi-au unit forţele, permiţând călătorilor să efectueze operaţiunile de check-in şi să-şi lase bagajele în orice loc, în afara aeroportului, indiferent cu ce companie aeriană vor zbura.

Check-in-ul este complet mobil şi poate fi setat în orice loc - fie că este vorba de un vas de croazieră, un hotel, o gară, sau o conferinţă sau eveniment major. OACIS verifică atât călătorii cât şi bagajele lor, transportă în siguranţă geamantanele la aeroport şi le introduce direct în sistemul de bagaje al aeroportului.

Matthew Lee, CEO, OACIS, spune: "Serviciul nostru oferă oamenilor mai multă libertate şi flexibilitate, astfel încât să beneficieze din plin de călătoria lor. Călătorii îşi pot lăsa bagajele într-o locaţie convenabilă, pot profita din plin de activităţi fără să care bagajele cu ei, pot veni la aeroport fără a fi nevoiţi să stea la coadă la biroul de check-in şi să se bucure de zborul lor, ştiind că bagajele lor vor fi gata pentru ei la destinaţie".

Virgin Australia este prima companie aeriană care a adoptat serviciul şi a implementat deja un proiect pilot în Sydney, pentru nave de croazieră şi curse maritime. Pe lângă servirea diferitelor locaţii, OACIS poate servi şi grupuri mari care călătoresc, precum tururi, companii, şcoli, echipe sportive etc.

Sarah Samuel, Head of Airport IT Sales, Asia Pacific of Amadeus, spune: " Prin acest parteneriat, companiile aeriene nu mai sunt restricţionate în privinţa modului în care gestionează fluxul de pasageri. Cu OACIS, aceştea pot fi agile în ofertele lor de servicii, pot înlătura cozile şi aglomeraţia în aeroporturi şi pot oferi călătorilor o experienţă mai bună."

Serviciul este lansat în Australia, dar OACIS intenţionează să se extindă în Noua Zeelandă şi alte pieţe în următoarele 12-18 luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.