S-a deschis plaja din România de la „Marea” Nordului

Postat la 12 iulie 2017 5524 afişări

La barajul Stânca-Costeşti, din judeţul Botoşani, de pe malul Prutului, aflat la graniţa cu Republica Moldova, se află cea mai nordică plajă din România. Plaja atrage zilnic sute de oameni, iar în weekend aceasta devine neîncăpătoare.

Inaugurată anul trecut, plaja a primit câteva îmbunătăţiri în acest sezon. Pe malul apei a fost amenajată o terasă de unde turiştii pot cumpăra băuturi alcoolice şi răcoritoare, dar şi mâncare caldă sau rece.

A fost amenajată şi o parcare pentru maşini care costă 5 lei pe zi, informează botosaninews.ro

În plus, două firme vor să aducă skijet-uri şi bărci pe lacul Stânca şi au depus cereri de autorizare la Mediu, Apele Române şi Poliţia de Frontieră. Pe plajă există şi o scenă de concerte, iar în această lună este programat un festival rock.

Plaja de nisip este amplasată pe o proprietate privată, iar deţinătorul terenului, Pansela Merticariu, face demersuri pentru a putea include complexul într-un circuit turistic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.