S-a deschis facultatea unde înveţi să fii antreprenor de la antreprenori

Postat la 08 februarie 2016 676 afişări

S-a deschis facultatea unde înveţi să fii antreprenor de la antreprenori

The Entrepreneurship Academy (EA), singura facultate de antreprenoriat în care înveţi de la antreprenori, începe cursurile în această toamnă. Deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, cea mai importantă şcoală internaţională de antreprenoriat, The Entrepreneurship Academy  aduce în România un nou model educaţional universitar. Programul de studiu combină cursuri cu experţi din mediul de business cu stagii de practică anuale în străinătate. Acest model a fost implementat cu succes şi în Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina şi Peru, cu rezultate extraordinare: 91% dintre absolvenţii acestui model educaţional au un loc de muncă în primele 6 luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire.

The Entrepreneurship Academy le oferă tinerilor care îşi doresc să devină antreprenori posibilitatea nu doar să înveţe de la antreprenori cu experienţă locală şi internaţională, ci şi să aplice imediat ceea ce învaţă, familiarizându-se, astfel, cu realităţile mediului de business din România. Pe parcursul celor 4 ani de studiu, studenţii antreprenori îşi vor împărţi timpul între cursuri de administrarea afacerilor, marketing, economie, management sau vânzări şi crearea şi dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub îndrumarea unor antreprenori şi oameni de afaceri de renume. Printre aceştia se numără şi Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank în Romania ING, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy şi Sergiu Neguţ – Antreprenor şi Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este în continuă creştere.

În acelaşi timp, anual, studenţii vor efectua stagii de practică în străinătate – în Amsterdam, Silicon Valley şi într-o ţară cu piaţă emergentă. Mai mult decât atât, la finalul facultăţii, ei vor avea propria lor companie deja înfiinţată şi un set de abilităţi ce pot fi dezvoltate doar în afara sălilor de curs clasice: atitudine antreprenorială, responsabilitate şi capacitatea de a-şi transforma ideile în realitate.

Perioada de aplicaţii pentru anul universitar 2016‐2017 s‐a deschis în luna ianuarie printr‐o serie de evenimente, numite BootDay, în care liceeni din clasa a XII‐a din toată ţara participă la o simulare de o zi a programului de antreprenoriat. Pentru următorul eveniment care va avea loc în perioada 12-13 martie înscrierile sunt deschise pe site‐ul: www.entrepreneurship‐academy.ro. Primul BootDay a avut loc sâmbătă, 6 februarie, unde 12 candidaţi au avut la dispoziţie 10 ore să rezolve un brief al unei companii româneşti şi să propună soluţii reale pe care clientul le poate implementa în dezvoltarea business-ului. BootDay-ul este ultima etapă din procesul de aplicare la The Entrepreneurship Academy, la finalul căruia candidaţii primesc răspunsul pozitiv sau negativ în privinţa acceptării lor la facultatea de antreprenoriat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-a-deschis-facultatea-unde-inveti-sa-fii-antreprenor-de-la-antreprenori-15050248
15050248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.