S-a deschis CEL MAI LUNG POD SUSPENDAT din lume! Aţi avea curajul să îl traversaţi? - FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 august 2017 461 afişări

Întinzându-se pe o lungime de aproape 500 de metri şi suspendat la o altitudine de peste 80 de metri, podul Charles Kuonen din Elveţia tocmai a depăşit recordul mondial.

Inaugurat la începutul acestei luni, podul oferă trecătorilor imagini spectaculoase cu vârfurile Matterhorn şi Weisshorn din munţii Alpi. "De câte ori ai ocazia să traversezi un pod suspendat ce deţine recordul mondial?", se întreba Daniel Luggen, directorul direcţiei de turism din Zermatt, la inaugurarea podului. "Experienţa e una ce nu poate fi descrisă."

Noul pod suspendat înlocuieşte o structură mai veche, avariată de căderea pietrelor, şi are rolul de a lega oraşele Zermatt şi Grachen, scriu cei de la CNN.

Potrivit autorităţilor, drumul cu maşina (care ocoleşte valea) durează în jur de 3 ore şi jumătate; podul poate fi traversat în doar 10 minute.

Sursa: CNN Style

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.