Rusia va trimite mai multe avioane şi elicoptere la o bază aeriană pe care o va crea în Belarus

Autor: Ioana Bojan Postat la 24 decembrie 2014 96 afişări

Rusia vrea să trimită mai multe avioane şi elicoptere decât era prevăzut la o bază aeriană pe care o va crea în Belarus, pentru a asigura apărarea spaţiului aerian comun, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

"Sunt pregătit să discutăm despre cooperarea noastră practică, despre rachetele S-300, despre crearea bazei aeriene din Belarus, unde numărul avioanelor şi elicopterelor ar trebui să crească pentru a garanta securitatea spaţiului aerian comun", a afirmat Şoigu, într-o întâlnire cu omologul său belarus, Andrei Ravkov.

Forţele aeriene ruse vor crea o bază echipată cu avioane de vânătoare Suhoi Su-27 la Bobruisk, în Belarus, până în 2016. Primele avioane au sosit deja la Bobruisk.

Ministrul a evocat anterior necesitatea consolidării relaţiilor militare cu Belarusul, ţinând cont de situaţia politică din Europa şi de extinderea NATO. El a promis că va furniza Minskului patru sisteme de rachetă sol-aer de tip S-300 până la sfârşitul lui 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BELARUS,
APĂRARE
/actualitate/rusia-va-trimite-mai-multe-avioane-si-elicoptere-la-o-baza-aeriana-pe-care-o-va-crea-in-belarus-13738565
13738565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.