Rusia nu se aşteaptă la o ameliorare a relaţiilor cu SUA, după alegerile pentru Congresul american

Autor: Anna Primac Postat la 07 noiembrie 2014 39 afişări

Rezultatele alegerilor de la jumătate de mandat din Statele Unite "nu inspiră optimism" şi "nu trebuie să ne aşteptăm" la o ameliorare a relaţiilor ruso-americane, a declarat joi seara adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de agenţia RIA Novosti.

"Faptul că în Statele Unite are loc în continuare o polarizare între domeniul legislativ şi cel executiv nu contribuie la soluţionarea problemelor care afectează relaţiile noastre", a declarat Riabkov.

Potrivit oficialului rus, "Administraţia lui Obama, cel mai probabil, nu va modifica orientarea politicii externe, iar Congresul american va fi ocupat cu lupta dintre partide".

"Nu trebuie să ne aşteptăm la îmbunătăţirea relaţiilor ruso-americane, deoarece aceste alegeri nu inspiră optimism", a apreciat el.

Alegerile de la jumătate de mandat din Statele Unite au adus o victorie detaşată taberei republicane, care a preluat controlul în ambele Camere ale Congresului american.

A doua zi după alegerile de la jumătatea mandatului, preşedintele democrat şi liderii republicani au promis să coopereze în domeniile în care se pot înţelege, cum ar fi tratatele de liber schimb sau investiţiile în infrastructură.

Totodată, ei au declarat că priorităţile lor nu vor fi negociabile, fiind vorba în special de dosarul imigraţiei şi reforma sistemului de sănătate "Obamacare". Ambele tabere s-au avertizat reciproc împotriva provocărilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUA,
/actualitate/rusia-nu-se-asteapta-la-o-ameliorare-a-relatiilor-cu-sua-dupa-alegerile-pentru-congresul-american-13505975
13505975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.