Rusia denunţă politica de confruntare a UE, care "nu duce nicăieri"

Autor: Iuliana Enache Postat la 30 ianuarie 2015 436 afişări

Rusia i-a cerut, vineri, Uniunii Europene să "se gândească bine" la politica sa de "confruntare" care "nu duce nicăieri", la o zi de la decizia Bruxelles-ului de a prelungi sancţiunile împotriva Moscovei din cauza rolului său în criza ucraineană.

"Este momentul ca UE să reflecteze la (politica sa de) confruntare prin sancţiuni care nu duc nicăieri şi care nu fac decât să aducă prejudicii popoarelor şi economiilor ţărilor noastre", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Moscova se declară "dezamăgită" de decizia celor 28 de state membre UE.

"În ceea ce priveşte partea rusă, propunerile noastre concrete pentru reglementarea crizei în Ucraina (...) rămân de actualitate", adaugă ministerul rus.

Miniştrii europeni ai Afacerilor Externe au fost convocaţi joi la Bruxelles după reluarea ofensivei separatiştilor proruşi în estul Ucrainei şi mai ales bombardarea, sâmbătă, a oraşului Mariupol, soldată cu cel puţin 30 de morţi.

Ei au decis să prelungească cu şase luni, până în septembrie, sancţiunile adoptate în martie împotriva personalităţilor proruse şi ruse, a anunţat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, la încheierea acestei reuniuni de criză.

Cei 28 de membri au decis, de asemenea, extinderea listei negre care conţinea deja 132 de nume de persoane vizate de îngheţarea conturilor şi interdicţia de a călători în UE. Noile nume de persoane sancţionate urmează să fie propuse "în decurs de o săptămână", pentru a fi adoptate de miniştri la următoarea lor reuniune, la 9 februarie.

Statele Unite au salutat extinderea sancţiunilor existente decise de UE şi au ameninţat Rusia cu noi sancţiuni americane dacă Moscova continuă să susţină rebeliunea în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,
UCRAINA
/actualitate/rusia-denunta-politica-de-confruntare-a-ue-care-nu-duce-nicaieri-13795479
13795479
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.