Roşii toxice într-un supermarket din România

Postat la 15 martie 2017 3153 afişări

O arădeancă a descoperit, după ce şi-a cumpărat roşii dintr-un supermarket, că una din legume era încolţită pe dinăuntru.

Roşii toxice într-un supermarket din România

O arădeancă a cumpărat de la un supermarket o roşie care, în interior, avea plante verzi. Conform specialiştilor, seminţele tomatei au germinat din cauza tratamentului şi a condiţiilor de depozitare. Nimeni nu poate şti, însă, cu certitudine, dacă roşiile de acest fel sunt sau nu toxice, însă acest lucru nu este exclus.

Cum era de aşteptat, fenomenul este considerat unul straniu de către toţi cei care au văzut roşia în care au germinat seminţele. Iar faptul a generat, desigur, o serie de discuţii pro şi contra.

Iată ce spune un cumpărător: „Nu este normal aşa ceva. Dacă aţi găsi aşa ceva, la ce v-aţi gândi? Prea mult îngrăşământ, cum zicea bunicul meu. Nu e normal…”. O altă arădeancă spune şi ea că „o astfel de transformare se produce din cauza pesticidelor şi a hormonilor”. „Mă gândesc că au celuloză, hormoni şi substanţe chimice cele din supermarketuri. De aceea ar trebui să vină oamenii la piaţă să îşi cumpere că, oricum, sunt mai ok cele de la producători”, ne spune un comerciant.

La întrebarea „Ar trebui să ne sperie această roşie sau nu?”, Florin Gornic, coordonatorul Oficiului Fitosanitar Arad, a declarat pentru aradon.ro: „Dacă se face legarea cu produse chimice este un lucru care se întâlneşte destul de des. Dacă se folosesc doze normale nu sunt toxice. Dacă sunt venite din alte părţi, nu ştim ce şi cât s-a folosit… Teoretic este posibil, dar dacă nu ştim provenienţa, nu ştim nimic. Legislaţia prevede să se facă verificări prin sondaj, dar sondajul se face unul, doi, trei dintr-un camion plin cu marfă. Ca să mă pot pronunţa în acest caz, sigur că trebuie făcute nişte analize. Presupun ca această super-încolţire se datorează faptului că legumele au fost tratate cu nişte substanţe pentru menţinerea îndelungată a prospeţimii şi au fost păstrate în condiţii de temperatură care să permită acest lucru”.

Cititi mai multe pe www.radioresita.ro/

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.