Rompetrol Rafinare şi-a triplat profitul în primele 9 luni, ajungând la 56 de milioane de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 noiembrie 2017 83 afişări

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un profit net consolidat în valoare de 56 de milioane de dolari (USD) în primele 9 luni ale anului 2017, aproape triplu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, se arată într-un comunicat transmis marţi de companie.

Rompetrol Rafinare şi-a triplat profitul în primele 9 luni, ajungând la 56 de milioane de dolari

Rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o creştere cu 26% în primele 9 luni ale anului 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, ridicându-se la peste 152 de milioane USD. Cifra de afaceri brută a atins valoarea de 2,8 miliarde USD în primele 9 luni ale anului 2017, mai mare cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anullui trecut.

„Rompetrol Rafinare operează două rafinării cu tradiţie pentru industria românească, modernizate şi aduse la cele mai înalte standarde de performanţă. Recordurile operaţionale constante şi rezultatele financiare pozitive, precum şi impactul semnificativ pe care cele două rafinării îl au în economie au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas. Investiţiile pentru creşterea capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia, a gradului de flexibilitate a acesteia şi modernizarea instalaţiilor industriale s-au ridicat la peste 1,4 miliarde USD începând din anul 2007, momentul preluării”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Deşi rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti au parcurs o oprire planificată în luna mai, unităţile de producţie au înregistrat o cantitate de peste 4,2 milioane de tone de materie primă procesată în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rompetrol Rafinare este cel mai mare exportator de produse petroliere din România. Potrivit raportului, în primele 9 luni ale anului 2016, prin diviziile de rafinare şi petrochimie, exporturile s-au ridicat la 855 milioane USD, în creştere cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. Compania exportă în principal către partenerii din regiunea Mării Negre.

De asemenea, „Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 878 de milioane USD în primele 9 luni din 2017. Grupul KMG International a plătit, începând din anul 2007, peste 13 miliarde USD la bugetul de stat al României”, precizează compania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.