Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor

Autor: Departamentul Economic Postat la 06 decembrie 2019 53 afişări

Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor

Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian, din 15 decembrie, anunţă Radio România Actualităţi, citând surse apropiate situaţiei.

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian nu mai primeşte contravaloarea serviciilor de trafic aerian de la Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigării Aeriene - Eurocontrol, iar fondurile mai ajung pentru circa o săptămână.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula, investitori suedezi, au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro. Speţa priveşte un şir de procese în care statul român a fost acţionat în instanţe internaţionale de către de Ioan şi Viorel Micula şi societăţile European Food S.A., Starmill S.R.L., Multipack S.R.L, în temeiul Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor între Guvernul României şi Regatul Suediei. Procesul a fost deschis în anul 2005 la ICSID, Curtea de Arbitraj de pe lânga Banca Mondială, cea mai înaltă instanţă judecătorească pentru litigiile economice.

Fraţii Micula au pus sechestru şi pe 22% din acţiunile Nuclearelectrica, precum şi pe 58% din acţiunile Compet. Executările silite au fost suspendate provizoriu, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării formulate de Ministerul Finanţelor Publice.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romatsa,
conturi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.