Românul de 30 de ani care a creat aplicaţia folosită în 130 de ţări şi este evaluată la 30 mil. dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 10 august 2017 154 afişări

Românul de 30 de ani care a creat aplicaţia folosită în 130 de ţări şi este evaluată la 30 mil. dolari

La doar 28 de ani, Mihai Ivaşcu punea bazele Moneymailme, o aplicaţie de transfer de bani despre care spune că va putea fi folosită în toată lumea. După aproximativ un an de la lansare, aplicaţia este folosită în 130 de ţări, a atras finanţări de 2,5 milioane de euro şi este evaluată la aproximativ 30 de milioane de dolari, potrivit antreprenorului. Încadrată în nişa produselor FinTech, Moneymailme este o aplicaţie de transfer internaţional de bani în valute diferite ce oferă, în acelaşi timp, posibilitatea de comunicare între utilizatori prin text, audio şi video; este de altfel prima aplicaţie din lume ce permite transfer de bani în timpul unui apel video. Aplicaţia asigură realizarea de tranzacţii fără costuri între utilizatori, lucru posibil datorită sistemului de parteneriate cu instituţii financiare autorizate la nivel global. Mihai Ivaşcu spune că a avut mereu un spirit antreprenorial. A încercat să caute noi metode de a rezolva probleme sociale simple, motiv pentru care a studiat în acelaşi timp în Bucureşti relaţiile economice internaţionale, diplomaţia, dar şi ştiinţele politice.

După două licenţe şi două programe masterale în ţară, a decis să meargă la un MBA în străinătate, continuat acum printr-un doctorat în administrarea afacerilor în cadrul Universităţii din Monaco, cu activităţi de cercetare la Harvard, INSEEC Paris şi Londra. Este şi membru al Silicon Valley Innovation Center, absolvent al HIVE Global Leaders Program la Harvard şi a fost admis şi la două programe executive organizate de Massachusetts Institute of Technology (MIT), unul în Boston, axat pe internet of things, şi altul în Brisbane, Australia, pe global leadership. Mihai Ivaşcu se autodescrie drept un antreprenor social - a avut în ultimii zece ani proiecte multiple, pe care le-a grupat în fondul Ambra Ventures Monaco. Acesta include în prezent dezvoltare de software, cibersecurity, digital media, publishing, presă, FinTech, turism, consultanţă. Dintre cele mai recente realizări, Mihai Ivaşcu menţionează primirea premiului pentru cea mai bună aplicaţie socială de plăţi din Marea Britanie în urma voturilor primite pentru Moneymailme din partea publicului din Anglia.

MIHAI IVAŞCU

30 DE ANI

CEO ŞI FONDATOR MONEYMAILME, PARTENER AMBRA VENTURES

VALOAREA FINANŢĂRILOR ATRASE PÂNĂ ACUM: 2,5 MIL. EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 30

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.