Românii se pun la adăpost: BCR a vândut trei tone de aur în opt ani

Postat la 25 august 2016 275 afişări

Românii se pun la adăpost: BCR a vândut trei tone de aur în opt ani

BCR, cel mai mare jucător din România, a vândut trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie aur prin unităţile sale.

Pe parcursul anului 2016  vânzările de aur au avut o evoluţie ascendentă. Trendul descrescător multi anual al preţului aurului pare că s-a inversat, menţionează banca. Cererea a crescut datorită riscurilor apărute în pieţele financiare, dar şi că urmare a randamentelor mici sau parţial negative ale bondurilor guvernamentale de pe pieţele dezvoltate europene.

“De-a lungul timpului,  aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor. În ciudă fluctuaţiilor de preţ, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investiţional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esenţial fiecărui portofoliu. Mulţi experţi recomanda că un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privaţi să fie reprezentat de investiţia în aur fizic. Să nu uităm că cine are aur, are întotdeauna bani,” a declarat Laura Hexan, Şef Departament Vânzări Retail, Pieţe Financiare.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.