Românii plătesc unul dintre cele mai mari preţuri la energie din UE

Postat la 28 mai 2015 149 afişări

Românii plătesc unul dintre cele mai mari preţuri la energie din UE

Românii plătesc unul dintre cele mai mari preţuri la energie din UE raportat la puterea de cumpărare, costuri superioare fiind suportate doar de germani, portughezi, ciprioţi şi spanioli, în timp ce preţurile cele mai mici sunt în Finlanda, Letonia şi Luxemburg, potrivit datelor Eurostat.

În această analiză Eurostat s-a folosit de standardul puterii de cumpărare (purchasing power standards - PPS), o monedă comună artificială din care a exclus influenţa diferenţelor dintre preţurile din fiecare ţară.

Astfel, relativ la costul altor bunuri şi servicii, România a înregistrat în a doua jumătate a anului 2014 un preţul mediu de 24,4 PPS pentru 100 de kWh de electricitate, incluzând taxele.

Citeşte cât plătesc românii pentru energie comparativ cu alţi cetăţeni europeni

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
energie,
romani,
uniunea europeana
/actualitate/romanii-platesc-unul-dintre-cele-mai-mari-preturi-la-energie-din-ue-14350251
14350251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.