Românii îşi vor putea plăti taxele online, pe Ghiseul.ro

Postat la 30 mai 2016 130 afişări

Persoanele fizice şi-ar putea plăti, din toamnă, taxele şi impozitele datorate Fiscului pe platforma online Ghiseul.ro, urmând ca ANAF să se înregistreze pe platformă şi să fie selectată banca prin care se vor realiza plăţile, a declarat luni ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Românii îşi vor putea plăti taxele online, pe Ghiseul.ro

În prezent, taxele şi impozitele pot fi achitate în numerar la casieriile trezoreriilor, prin virament bancar (ordin de plată sau internet banking) şi prin mandat poştal.

"Având în vedere numărul mare de solicitări pentru plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile şi sperăm ca din toamnă acest lucru să fie posibil cel puţin la nivelul persoanelor fizice", a afirmat Dragu la conferinţa de aniversare a cinci ani de activitate a platformei de plăţi online.

Ea a precizat că ministerul lucrează în paralel la două etape necesare aderării la sistemul de plată electronică, respectiv selectarea băncii prin care să se efectueze plăţile online şi înregistrarea efectivă a ANAF pe platformă.

"Am demarat ambele acţiuni în paralel şi, în acest moment, avem deja grupe de lucru din partea Trezoreriei şi a ANAF pentru caietul de sarcini şi pentru identificarea aspectelor tehnice la nivelul IT, pe care trebuie să le soluţionăm în perioada imediat următoare", a punctat Dragu.

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romanii-isi-vor-putea-plati-taxele-online-pe-ghiseul-ro-15396451
15396451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.