Românii de la Woogie au lansat campania de crowdfunding pentru robotul românesc care va concura cu Amazon şi Google

Autor: Florin Casota Postat la 19 mai 2017 152 afişări

Woogie este un robot, un asistent personal pentru copii, capabil să vorbească cu oamenii, să înţeleagă, să îi distreze pe cei mici, dar şi să-i ajute cu lecţiile. Robotul poate să răspundă la orice întrebare, să pună muzică, poate controla dispozitive smart, să stingă luminile sau să controleze volumul televizorului.

Românii de la Woogie au lansat campania de crowdfunding pentru robotul românesc care va concura cu Amazon şi Google

În plus, robotul este realizat de o echipă de români pasionaţi conduşi de Bogdan Coman, fondatorul afacerii. Confruntat cu dificultatea de a îşi învăţa copiii tabla înmulţirii, Bogdan s-a gândit că trebuie să existe o metodă mai bună, un mod mai distractiv prin care copiii pot să înveţe. „Am ajuns şi eu în postura de a-mi învăţa copiii tabla înmulţirii şi a fost o provocare. Am încercat diferite metode, am găsit şi o aplicaţie, dar nici pe aia nu o foloseau. Aşa că mi‑am zis, hai să inventez ceva care să fie cool, distractiv. Prin Woogie am decis să oferim o metodă de educaţie într-un ambalaj de ciocolată.“

Business Magazin a vorbit cu Bogdan Coman în mai 2016, iar la un an distanţă compania este gata pentru o campanie de crowdfunding prin care încearcă să obţină destui bani pentru a duce proiectul la capăt.

Până acum compania a strâns 16,282 de dolari, adică 22% din suma cerută (75,000 de dolari). Românii mai au la dispoziţie o lună înainte de a se încheia campania.

Mai multe detalii despre Woogie puteţi citi aici

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.