Românii care intră în Slovenia în scopul şederii, nu al tranzitului, trebuie să intre în autoizolare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 31 iulie 2020 71 afişări

Românii care intră în Slovenia în scopul şederii, nu al tranzitului, trebuie să intre în autoizolare

Slovenia a anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare şi tranzit pe teritoriul ţării, intrate în vigoare de vineri. Astfel, cetăţenii mai multor state, printre care şi România, care intră în Slovenia în scopul şederii trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile slovene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Slovenia, intrate în vigoare la data de 31 iulie 2020. Noile condiţii vizează cetăţenii care vin din state cu risc epidemiologic ridicat, printre care şi România, alături de alte ţări europene, precum Bulgaria şi Luxemburg. Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile slovene, cetăţenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul şederii (şi nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locaţie desemnată”, menţionează MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, persoanele care nu pot indica o locaţie pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituţionalizată. Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi cele aflate în tranzit sau transportatorii.

Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana, la adresa: https://ljubljana.mae.ro/sites/ljubljana.mae.ro/files/exceptii-lista.rosie.pdf.

„Cu privire la tranzit, autorităţile slovene au precizat că acesta este permis, cu condiţia ca durata acestuia să nu depăşească 12 ore. De asemenea, autorităţile locale pot solicita cetăţenilor români care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinaţie, precum şi scopul deplasării. Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecţie (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia”, mai arată MAE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
slovenia,
autoizolare,
români

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.