Românii asiguraţi se pot trata la privat, dar plătesc o parte din serviciile medicale. Ce trebuie să ştie aceştia

Postat la 01 iulie 2021 26 afişări

Românii asiguraţi se pot trata la privat, dar plătesc o parte din serviciile medicale. Ce trebuie să ştie aceştia

Ordonanţa de Urgenţă care prevede introducerea contribuţiei personale pentru serviciile medicale private a intrat în vigoare. De astăzi, românii plătesc o parte din bani, iar statul decontează o altă parte.

Orice român care este asigurat se poate trata la privat, dacă plăteşte diferenţa faţă de cât dă asigurarea de stat pentru el. Dar important este ca cei care optează pentru astfel de servicii medicale să se asigure că operatorii privaţi au contract cu casele de asigurări de sănătate.

Prin devizul estimativ, pacienţii vor avea predictibilitate asupra costurilor. Acolo vor fi cuprinse costurile medicale directe pentru rezolvarea cazului, costurile suplimentare şi decontul eliberat atunci când pacientul se va externa. Acest deviz va fi valabil 5 zile lucrătoare, timp în care pacientul se poate gândi, poate căuta alte oferte şi, în final, poate lua decizia, în funcţie de situaţia sa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.