#roMânia O ţară rămasă FĂRĂ MUNCITORI. Măsurile DISPERATE ale angajatorilor: Un asociat a mers ÎN VIETNAM şi a testat 100 de sudori

Postat la 23 iulie 2018 169 afişări

Exodul românilor a dus la o situaţie fără precedent în ţară. Fabricile nu mai au muncitori, iar patronii caută disperaţi soluţii pentru a-şi salva companiile.

#roMânia O ţară rămasă FĂRĂ MUNCITORI. Măsurile DISPERATE ale angajatorilor: Un asociat a mers ÎN VIETNAM şi a testat 100 de sudori

 Unii au ajuns să plătească pregătirea, cazarea şi perfecţionarea elevilor, doar-doar, vor avea angajaţi peste câţiva ani. Alţii au mers singuri în Vietnam şi au testat oameni pe care i-au adus apoi în România. Într-un context destul de sumbru, un document oficial, depus la Parlament, arată că, dacă reducerea natalităţii şi migraţia vor continua în acelaşi ritm, în 20 de ani nu va mai avea cine să muncească. Urmează un material marca Gândul, în cadrul campaniei #roMânia.

Burse şi cazare pentru elevi. Cum îşi “sponsorizează”patronii viitori subalterni

Patronul unei firme de construcţii din Alba Iulia, care s-a confruntat cu lipsa forţei de muncă, a înfiinţat din propriile fonduri un centru de formare profesională, în care se specializează fierari, dulgheri, zidari, finisori, electricieni, instalatori sau sudori. Şi nu este singurul din ţară.

Călin Pădurean, proprietarul Centrului de formare profesională Dialuk, şi-a luat şi măsuri de siguranţă: şcolarizarea este gratuită în cazul în care cei înscrişi sunt de acord să muncească 36 de luni la firma sa ori la alte firme partenere.

”Ideea de a înfiinţa Centrul de Formare Profesională Dialuk mi-a venit încă din anul 2013, din cauza lipsei forţei de muncă pe anumite meserii. Atunci m-am gândit să dezvolt un proiect în care să fac acea şcoală care cuprinde şapte meserii: fierar, dulgher, zidar, finisor, electrician, instalator şi sudor. În 7 decembrie 2016, am deschis Centrul de Formare Profesională Dialuk. Legislaţia prevedea, anterior, că trebuie să ai minim 14 persoane şi maximum 28 pentru a porni un curs, iar din această cauză, până acum nu am putut califica. Nu de mult timp s-a schimbat legislaţia şi pot începe cursul cu un om pentru o calificare, ceea ce ne bucură foarte mult”, a spus Călin Pădurean.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.