România, lider mondial al pieţei de videochat! Cât au câştigat românii în ultimul an

Postat la 19 iunie 2017 1101 afişări

România este lider mondial al pieţei de videochat, iar în ultimul an această industrie şi-a triplat câştigurile, valoarea anuală a afacerilor fiind de 100 de milioane de euro, arată datele oficiale, publicate luni de către jucătorii din domeniu.

România, lider mondial al pieţei de videochat! Cât au câştigat românii în ultimul an

'Ultimii trei ani au reprezentat un boom pe piaţa afacerii de videochat din România. Într-un singur an, cifrele de afaceri, dar şi profitul marilor jucători de pe piaţă s-au triplat faţă de anul precedent. De altfel, ţara noastră este lider mondial în domeniu şi, în acelaşi timp, un important contributor la bugetul de stat, în condiţiile în care estimările ne arată că vorbim de o afacere de 100 de milioane de euro, anual. La nivel mondial se estimează că veniturile aduse de această afacere se ridică la două miliarde de euro anual', potrivit estimărilor, scrie Agerpres.

La ora actuală, în România funcţionează legal 3.000 de studiouri videochat, unde sunt angajate 100.000 de modele, iar jucătorii de pe piaţă susţin că, în prezent, 'au crescut pretenţiile platformelor, ale utilizatorilor, dar şi ale modelelor'. 'Acestea din urmă caută sedii care să le ofere condiţii la cele mai înalte standarde, consiliere profesională, styling profesional şi confidenţialitate absolută. Iar toate acestea au dus la schimbări importante în poziţionarea jucătorilor de top', se arată într-un comunicat de presă al unei agenţii de profil.

Conform statisticilor, 5% din utilizatorii de internet, echivalentul a mai bine de 150 de milioane de oameni, apelează la serviciile de videochat, iar cei mai mulţi dintre ei sunt stabiliţi în America de Nord, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
videochat,
mondial,
romania,
lider,
castigare,
romani,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.