România a înregistrat cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, în luna iunie

Postat la 18 iulie 2018 55 afişări

România este pe primul loc în UE în ceea ce priveşte rata anuală a inflaţiei în iunie2018, înregistrând o creştere de 4,7% a Indicelui Armonizat al Preţurilor de Consum (IAPC), arată datele comunicate miercuri de Eurostat.

România a înregistrat cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, în luna iunie

Biroul de statistică al Comisiei Europene - Eurostat - ia în calcul IAPC, astfel că în raportarea citată apare o inflaţie de 4,7% în aprilie 2018 în România, în loc de 5,4% cât fusese Indicele Preţurilor de Consum (IPC).

Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în România (4,7%), Estonia (3,9%) şi Ungaria (3,2%), iar la polul opus, se află Danemarca, cu o inflaţie anuală în luna iunie de 1,1%, Grecia (1%) şi Irlanda (0,7%).

În luna iunie, rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 2,0%, comparativ cu 1,9%, cât înregistra în mai 2018, iar în aceaşi perioadă a anului precedent, rata inflaţiei a fost de 1,3%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.