Roger Waters critică formaţia Bon Jovi pentru un concert programat la Tel Aviv

Autor: Patricia Marinescu Postat la 03 octombrie 2015 685 afişări

Muzicianul britanic Roger Waters a transmis o scrisoare deschisă membrilor formaţiei Bon Jovi, prin care îi acuză de faptul că, prin susţinerea unui concert la Tel Aviv, "sunt umăr la umăr" cu Israelul şi le aminteşte de numeroasele pierderi suferite de palestinieni din cauza Guvernului israelian.

"Deseori, în trecut, am transmis, detaliat şi uneori insistent, scrisori către colegii din industria muzicală, încurajându-i să nu sprijine politica de separare a Guvernului israelian prin susţinerea de concerte în Israel", şi-a început Waters scrisoarea, informează nme.com.

"După ce am citit, săptămâna trecută, comentariile făcute de Jon (Bon Jovi, n.r.) în publicaţia israeliană Yedioth Ahronoth, nu voi mai pierde timpul făcând paralele între segregarea din Africa de Sud şi poziţia morală luată de mulţi dintre artişti atunci şi a miilor care fac acum acelaşi lucru în faţa opresiunii israelienilor care durează de decenii faţă de palestinieni", a mai spus muzicianul.

Într-un interviu acordat revistei Yedioth Ahronoth, Jon Bon Jovi a spus că a auzit mereu despre cât de minunat este Israelul, "leagănul religiilor", şi, pentru că şi-a dorit mereu să viziteze această ţară, a insistat ca oraşul Tel Aviv să se afle pe lista turneului de anul acesta al formaţiei sale.

"Stimaţi Jon Bon Jovi, David Bryan şi Tico Torres (...), dacă veţi susţine concertul de la Tel Aviv, de pe 3 octombrie, veţi confirma alegerea făcută. Aţi avut ocazia de a lua o poziţie de partea dreptăţii. Morţii nu vă pot aminti de crimele pe care le-aţi ignorat. Dar, ca să nu uităm, tăcerea şi indiferenţa sunt cele mai mari crime", a încheiat Roger Waters scrisoarea.

În luna februarie a acestui an, Roger Waters l-a criticat pe producătorul muzical Alan Parsons, inginer de sunet al albumului Pink Floyd "Dark Side of The Moon", pentru că şi-a programat un concert în Israel, cu grupul Alan Parsons Project.

Trupa Bon Jovi este formată în prezent din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "What About Now", lansat în Statele Unite în martie 2013.

Bon Jovi a cântat la Bucureşti în vara anului 2011.

Roger Waters a devenit celebru ca membru al formaţiei Pink Floyd. Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters şi Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROGER WATERS,
BON JOVI,
ISRAEL
/actualitate/roger-waters-critica-formatia-bon-jovi-pentru-un-concert-programat-la-tel-aviv-14789162
14789162
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.