ROCA X, fond românesc de investiţii în start-up-uri şi tehnologie dedicat afacerilor europene disruptive, anunţă primele cinci investiţii

Autor: Andra Stroe Postat la 10 octombrie 2019 350 afişări

ROCA X, fond românesc de investiţii în start-up-uri şi tehnologie dedicat afacerilor europene disruptive, anunţă primele cinci investiţii

Fondul românesc de investiţii în tehnologie ROCA X, destinat afacerilor disruptive la început de drum, intenţionează să devină un jucător regional, cu acces la companiile de tehnologie europene. Ambiţia acţionarilor ROCA X e să creeze o punte de legătură între companiile tech, resursele umane necesare dezvoltării lor, investitorii privaţi şi instituţionali şi pieţele de desfacere worldwide, cu o modalitate extrem de rapidă în luarea deciziilor de investment.

Publicul-ţintă al fondului sunt tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate. ROCA X nu activează exclusiv într-o anumită nişă ci monitorizează activ atât evoluţia unor domenii din piaţa de tech: blockchain, AI, fintech, cât şi tendinţele nou apărute în tehnologie, derivate din dimensiunile noi ale dezvoltării societăţii şi umanităţii.

După evaluarea a peste 150 de start-up-uri în doar câteva luni de activitate, ROCA X are deja cinci investiţii în valoare de 600.000 de euro. Afacerile cuprinse în portofoliul ROCA X la momentul actual sunt Feeel – o platformă digitală europeană care centralizează accesul la servicii de sănătate, Beez - o soluţie de cashback, Feexers - marketplace pentru servicii de household & beauty, Betmarkets - o soluţie ce transformă pariurile sportive în instrumente de investiţie şi PatchAI, asistent virtual pentru pacienţii implicaţi în teste clinice.

În acest moment în pipe line-ul ROCA X sunt aproape 20 de  companii, aflate în diverse stadii de analiză: companii de fintech, proptech, bigdata&AI precum şi start-up-uri din domeniul medical şi energie verde. Aceste plasamente rapide dovedesc nevoia acută a unui astfel de instrument financiar flexibil şi rapid.

În timp ce sursele tradiţionale de finanţare se bazează exclusiv pe metrici şi indicatori ai succesului pentru a maximiza profitabilitatea investiţiilor, ROCA X ţine cont şi de potenţialul de creştere, alăturând la criteriile standard o viziune financiară curajoasă.

Într-un peisaj european şi local unde nevoia de finanţare este în creştere, ROCA X alege să activeze în principal în primele etape de finanţare (de tip Seed şi Series A funding), aceasta fiind zona cea mai puţin acoperită de opţiuni de investire. De aceea, pe lângă capitalul plasat iniţial de ROCA X, companiile din portofoliu vor necesita şi runde ulterioare de finanţare, care să le asigure creşterea accelerată dorită. Fiind un partener implicat, ROCA X îşi doreşte să fie parte a procesului de creştere al acestor start-up-uri.

Acţionarii fondatori ai ROCA X sunt persoane fizice si juridice exclusiv de origine română, aflate în proporţie majoritară la prima investiţie în domeniul tehnologic, care au înţeles că viitorul în business este indubitabil legat de evoluţia tehnologiei. Ei au pus laolaltă pentru începutul acestui demers 2,7 milioane de Euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
tehnologie,
fond

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.