Robert Glinţă, după calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: Visul continuă, călătoria a început

Postat la 28 aprilie 2019 21 afişări

Robert Glinţă (22 de ani / CS Dinamo) s-a calificat sâmbătă la Jocurile Olimpice din 2020 după ce a realizat baremul olimpic la proba de 100 de metri spate, în cadrul primei etape a circuitului ”FINA Champions Swim Series”. Timpul românului a fost de 53,70 secunde (baremul olimpic este de 53,85).

Robert Glinţă, după calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: Visul continuă, călătoria a început

"Mi-am rezervat biletul pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, în urma evoluţiei de la Guangzhou. Visul continuă, călătoria tocmai a început", a scris pe facebook elevul antrenorului Silviu Anastase. Competiţia s-a desfăşurat la Guangzhou (China), cu un format inedit: la ceel 14 curse individuale incluse în program au fost invitaţi câte patru înotători de top mondial, medaliaţi la cele mai mari competiţii ale lumii.

În prima zi a competiţiei ce totalizează premii de 3 milioane de dolari, Robert Glinţă a luat startul la proba de 100 m spate, alături de Xu Jiayu (China / vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017), Kliment Kolesnikov (Rusia / de şase ori medaliat la CE 2018, de trei ori cu aur) şi Ryosuke Irie (Japonia / triplu medaliat olimpic în 2012). Cu un start destul de bun, Glinţă a încheiat cursa pe locul 3, cu 53,70, după Xu (52,98) şi Irie (53,25).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri,
jocurile olimpice,
calificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.