Rezervele valutare ale BNR au crescut cu aproape 200 milioane euro în august

Autor: Marius Oncu Postat la 01 septembrie 2015 42 afişări

Rezervele valutare la BNR se situau la finele lunii august la 29,34 miliarde euro, în creştere de la 29,15 miliarde euro la sfârşitul lui iulie, lună în care au înregistrat un recul de aproape 1 miliard euro, în urma plăţilor în contul unei emisiuni de obligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice.

În cursul lunii august au fost înregistrate intrări de 654 milioane euro, reprezentând în principal modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi alimentarea contului Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR).

Ieşirile au totalizat 465 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, fiind de 3,33 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau la finele lunii august la 32,67 miliarde euro, faţă de 32,44 miliarde euro la sfârşitul lunii iulie.

Plăţile scadente în septembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 349 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
REZERVE,
/actualitate/rezervele-valutare-ale-bnr-au-crescut-cu-aproape-200-milioane-euro-in-august-14695950
14695950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.