Revoluţie în retail. Un supermarket din Marea Britanie investeşte 22 mil. dolari în “agricultura pe verticală”. Legumele, culese cu 2 ore înainte de ambalare

Postat la 11 iunie 2019 145 afişări

Ocado, un supermarket online din Marea Britanie va investi 17 milioane de lire sterline (22 de milioane de dolari) în sectorul emergent al "agriculturii pe verticală", continuând astfel să îşi diversifice comerţul online.

Revoluţie în retail. Un supermarket din Marea Britanie investeşte 22 mil. dolari în “agricultura pe verticală”. Legumele, culese cu 2 ore înainte de ambalare

Agricultura pe verticală constă în producerea de legume şi fructe în spaţii închise, plantele fiind cultivate pe o serie de niveluri stivuite, într-un mediu controlat.

"Ne aşteptăm la ziua în care legumele clienţilor vor fi culese cu doar câteva ore înainte de a fi ambalate, la doar câţiva metri de locul de unde vor fi transportate", au transmis luni într-un comunicat reprezentanţii companiei Ocado.

Ocado a anunţat că a creat un joint-venture, intitulat Infinite Acres, cu alte două companii din domeniul agriculturii pe verticală, 80 Acres Farms şi Priva Holdings, fiecare firmă deţinând o treime din entitatea nou creată.

Priva Holdings este o companie cu sediul general în Olanda, furnizor de sisteme industriale pentru sectorul horticol şi creator al unei game variate de produse şi soluţii pentru controlul climei şi automatizarea procesului agricol, scrie incont.ro

80 Acres Farms, cu sediul în Statele Unite, furnizează know-how şi management operaţional în ştiinţele botanice, în timp ce Ocado va contribui în noul joint-venture cu sisteme software şi hardware, inclusiv cu elemente de robotică, automatizare şi inteligenţă artificială (AI).

Ocado a achiziţionat şi 58% din acţiunile deţinute de Jones Food Company (JFC), cel mai mare operator de agricultură pe verticală din Europa, al cărui sediu se află în oraşul Scunthorpe din nordul Angliei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
marea britanie,
supermarket

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.