REUŞITA unei eleve de 12 ani: Adolescenta a fost acceptată în MENSA, organizaţia celor mai deştepţi oameni din LUME/ SCORUL obţinut de aceasta la testul IQ

Postat la 08 aprilie 2019 592 afişări

O elevă de 12 ani ani, Timeea Petrescu, originară din Craiova, care trăieşte în prezent alături de părinţi la Londra, a fost acceptată de curând în organizaţia Mensa, a oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, obţinând 162 de puncte la testul IQ.

REUŞITA unei eleve de 12 ani: Adolescenta a fost acceptată în MENSA, organizaţia celor mai deştepţi oameni din LUME/ SCORUL obţinut de aceasta la testul IQ

Timeea Petrescu are 12 ani şi este originară din Craiova. De la vârsta de 4 ani, când a început şi şcoala, fata trăieşte cu părinţii în Regatul Unit al Marii Britanii. Timeea a fost testată la şcoală, la Mathematics & Sciences College Heathland, unde este în clasa a VII-a, iar părinţii au primit rezultatul testării în luna martie: 162 de puncte la testul IQ.

„A fost uimitor şi de neaşteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 puncte IQ este considerat a fi unul al unui geniu. Ea a obţinut 162 puncte la testul IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a şi 50 de elevi la clasa a XII-a. Au trecut mai departe 7 copii, printre care şi ea care a reuşit să treacă testul cel mai dificil şi a fost acceptată în cadrul organizaţiei Mensa", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florentina Petrescu, mama elevei.

 

Timeea a dat semne că poate să acumuleze repede un volum mare de cunoştinţe încă de când era mică. Ea a început şcoala la patru ani, ştiind doar câteva cuvinte în limba engleză, învăţate de la mama ei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iq,
test,
obtinere,
organizatie,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.