Reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe din statele UE, joi, pe tema crizei din Ucraina

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 ianuarie 2015 25 afişări

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a convocat o reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe ai statelor UE, joia viitoare, pe fondul intensificării conflictului separatist din Ucraina.

"Am convocat o reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe, joia viitoare, pe tema situaţiei din Ucraina", a transmis Mogherini prin Twitter, potrivit AFP.

Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat vehement atacul insurgent care a vizat sâmbătă oraşul ucrainean Mariupol, soldat cu 30 de morţi, cerând Rusiei să înceteze imediat susţinerea acordată rebelilor separatişti.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat "extrem de preocupat", duminică, de recentele încălcări ale armistiţiului în estul Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
UCRAINA,
REUNIUNE
/actualitate/reuniune-extraordinara-a-ministrilor-de-externe-din-statele-ue-joi-pe-tema-crizei-din-ucraina-13785328
13785328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.