Reţeaua de sănătate Regina Maria îşi extinde capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19, până la 700 de teste/zi

Autor: Andra Stroe Postat la 30 martie 2020 315 afişări

Reţeaua de sănătate Regina Maria îşi extinde capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19, până la 700 de teste/zi

În contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19 şi în deplin acord cu măsurile şi protocoalele impuse către autorităţi, Regina Maria îşi extinde capacitatea de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 şi în laboratorul Genetic Center din Bucureşti, parte a reţelei de sănătate. Acest laborator vine în completarea eforturilor specialiştilor din Laboratorul Central al companiei, capacitatea de procesare din reţea ajungând astfel la 700 de teste pe zi, probele fiind lucrate de o echipă formată din 11 specialişti, se arată într-un comunicat al companiei.

„Ştim cât de vitale sunt capacitatea şi viteza de testare în această perioadă, de aceea ne punem la dispoziţie atât personalul – specialişti de laborator cu o înaltă pregătire, cât şi infrastructura de care dispunem – materiale şi aparatură, pentru a ajuta oriunde este nevoie, în funcţie de noile focare care apar şi de volumul de prelucrare disponibil în anumite zone. Ajutăm deja la prelucrarea testelor din mai multe judeţe şi avem capacitatea de a procesa mult mai multe teste decât cele făcute până acum”, afirmă Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

În Laboratorul Central Regina Maria se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 24/24, timp de cinci zile pe săptămână, iar sâmbătă şi duminică timp de 12 ore pe zi. Pâna la data de 28 martie, în cadrul Laboratorului Central au fost prelucrate peste 1.000 de teste.

Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituţiilor şi a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum şi pentru pacienţii programaţi la intervenţii chirurgicale în cadrul spitalelor Regina Maria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teste,
capacitate,
regina maria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.