Renault lansează în România noul Megane Sedan

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 octombrie 2016 397 afişări

Noul Megane Sedan completează gama Renault din segmentul C şi va fi disponibil în trei versiuni de echipare: Life, Zen şi Intens, cu preţul de pornire de 14.800 euro (cu TVA).

Renault lansează în România noul Megane Sedan

Renault completează oferta sa în segmentul C şi lansează Noul Megane Sedan în România. Un model care a înregistrat un volum de 35.000 unităţi de la prima sa versiune, Megane Sedan a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris la sfârşitul lunii septembrie. Noua generaţie adoptă un design dinamic şi elegant şi oferă un pachet tehnologic caracteristic modelelor din segmentele superioare.

Având la baza platforma modulară CMF C / D, varianta sedan a fost gândită, proiectată şi dezvoltată în paralel cu versiunea hatch, lansată la începutul anului 2016. Astfel, aceasta beneficiază de calităţile dinamice (şasiu, tren de rulare, gamă de motoare), confortul şi tehnologia versiunii cu cinci uşi. Portbagajul are un volum de până la 550 dm3.

Noul Megane Sedan are o trapă din sticlă panoramică, ce permite pătrunderea luminii naturale în habitaclu atât către pasagerii din faţă, cât şi către cei din spate. Văzut din exterior, acoperişul panoramic creează o legătură între parbriz şi fereastra din spate.

Noul model moşteneşte multe elemente stilistice de la versiunea hatch, care îi permit să se diferenţieze de restul modelelor din segment. Pe versiunile superioare, noul Megane Sedan dispune de blocuri optice dotate cu tehnologie LED Pure Vision, ce comută automat între funcţia de autostradă / oraş şi lumini de zi 3D  cu tehnologia Edge Light. 

Versiunea propune, de asemenea, sistemul multimedia R-LINK 2, un adevărat centru de comandă cu un touchscreen de 8,7 inch. Unic în segment, ecranul oferă un confort similar utilizării unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusă in sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului maşinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Neutru, Sport, Confort, Eco şi un mod „Perso” care poate fi setat de către şofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-LINK 2 sau direct de pe consola centrală, gestionează răspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, opţiunile de confort ale habitaclului, ambianţa luminoasă şi variaţia efortului volanului. Pachetul cu sisteme de asistenţă la condus, toate moderne şi uşor de utilizat, este completat de un sistem de tip „head-up display”,  care asigură un plus de siguranţă si confort.

Noul Megane Sedan oferă în funcţie de versiunea de echipare şi beneficii ca: Easy Trunk Access (ETA) - un sistem unic în segment pentru deschiderea hands-free a portbagajului, prin detectarea mişcării piciorului sub bara de protecţie spate; climatizarea automată şi volanul încălzit.

Motorizări

Energy 1.5 dCi 90, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Energy 1.5 dCi 110, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Energy 1.5 dCi 110 EDC cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte 

Energy 1.6 dCi 130 cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Sce 115 cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sedan,
renault,
lansare,
romania,
versiune,
pret,
salon auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.