Cati bani riscã sã piardã un fost sef al McDonald's dupã ce a fost prins cã a avut relaţii nepotrivite cu mai mulţi angajaţi

Autor: Ioana Matei Postat la 15 august 2020 3785 afişări

Cati bani riscã sã piardã un fost sef al McDonald's dupã ce a fost prins cã a avut relaţii nepotrivite cu mai mulţi angajaţi

Reprezentanţii McDonald's au declarat, potrivit presei internaţionale, că îl dau în judecată pe Stephen Easterbrook, CEO-ul care anul trecut a avut o relaţie nepotrivită cu o angajată. McDonald's afirmă că el şi-ar fi ascuns de fapt relaţiile cu alţi angajaţi şi a distrus dovezi.

McDonald's vrea astfel să câştige zeci de milioane de dolari pe care fostul angajat le-a primit, afirmând că acesta a minţit în legătură cu relaţiile pe care le-a avut cu alţi angajaţi înainte să îşi încheie munca în cadrul companiei în luna noiembrie, scrie The Wall Street Journal.

McDonald's l-a concediat atunci pe Easterbrook după ce el a recunoscut că a schimbat materiale video şi mesaje text cu un angajat. El a spus companiei că nu au existat alte situaţii similare în trecut. La vremea respectivă, compania a decis că fostul CEO a dat dovadă de o slabă judecată şi că interzice managerilor să aibă relaţii cu subordonaţi direcţi sau indirecţi.

În baza a ceea ce compania ştia la vremea respectivă, boardul McDonald's a aprobat o concediere fără cauză în care i-au permis lui Easterbook să păstreze în jur de 40 de milioane de dolari în beneficii de acţiuni, la care să se adauge 26 de zile de salariu, precum şi o compensaţie de 670.000 de dolari.

De atunci însă, reprezentanţii companiei au aflat de alte relaţii nepotrivite între Easterbrook şi alţi trei angajaţi. Compania spune că el ar fi înlăturat dovezile referitoare la acele relaţii din telefonul său.

Acum, compania încearcă să îl blocheze pe Easterbrook să îşi exercite drepturile în materie de acţiuni şi va încerca să obţină compensaţii ale daunelor cauzate de el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
relatii,
mcdonald's,
ascundere,
ceo,
munca,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.