Regizorul David Cronenberg, premiat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, la Veneţia

Postat la 19 aprilie 2018 32 afişări

Regizorul canadian David Cronenberg va fi premiat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului, potrivit culturebox.fr.

Regizorul David Cronenberg, premiat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, la Veneţia

"Chiar dacă Cronenberg a rămas ancorat la începuturi în teritoriile marginale ale peliculelor horror (...), a ştiut să construiască, film după film, un edificiu original şi personal", a explicat într-un comunicat Alberto Barbera, directorul Mostrei veneţiene.

"Evoluând în jurul unei relaţii indisociabile între corp, sex şi moarte, universul său este populat de diformităţi (...) reflectând teama în faţa mutaţiilor produse în organism de ştiinţă şi tehnologie, boală şi decădere fizică", a adăugat Alberto Barbera.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.