Regina Marii Britanii a semnat legea BREXIT. Premierul Theresa May poate începe negocierile de ieşire din UE

Postat la 16 martie 2017 200 afişări

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul oficial privind legea Brexit, permiţându-i astfel premierului Theresa May să înceapă negocierile de ieşire din Uniunea Europeană, relatează BBC News online.

Regina Marii Britanii a semnat legea BREXIT. Premierul Theresa May poate începe negocierile de ieşire din UE

Luni, proiectul de lege privind planul declanşării procedurii Brexit a fost aprobat de Camera Lorzilor.

Guvernul Theresa May va putea, de acum înainte, să înştiinţeze oficial Bruxellesul, prin activarea unei clauze a Articolului 50 al Tratatului Lisabona, în legătură cu decizia de ieşire din Uniunea Europeană.

May spunea că va declanşa procesul până la sfârşitul lunii.

La data de 24 iunie 2016 , cetăţenii Marii Britanii au votat ca ţara să iasă din Uniunea Europeană.

Brexitul va avea un impact major asupra Marii Britanii, având în vedere că cel mai mare partener va rămâne tot Uniunea Europeană. Practic, Regatul Unit va trebuie să respecte reglementările UE pentru a putea face schimburi de bunuri şi servicii cu bătrânul continent. Concret, chiar dacă se va afla în afara Uniunii Europene, Marea Britanie va fi nevoită să facă diverse schimburi mai degrabă cu Germania decât cu Statele Unite, cu Italia şi nu cu India sau cu Belgia şi nu cu Australia, din simplul fapt că va rămâne constrânsă de factorul geografic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.