Regimul Erdogan, campanie de epurare în presă. Autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pentru alţi 47 de jurnalişti

Postat la 28 iulie 2016 62 afişări

Regimul Erdogan, campanie de epurare în presă. Autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pentru alţi 47 de jurnalişti

Autorităţile din Turcia au emis mandate de reţinere pentru 47 de foşti jurnalişti şi manageri ai publicaţiei Zaman, care ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, aceasta fiind o nouă măsură de acest fel care vizează presa turcă în ultima săptămână, relatează Reuters online.

 Agenţia de ştiri turcă Anadolu, citată de Reuters, a anunţat că cel puţin un jurnalist de la Zaman, fostul editorialist Sahin Alpay, a fost reţinut miercuri. Zaman, o publicaţie care se speculează că ar fi avut legături cu mişcarea religioasă a clericului Gulen, a fost închisă de guvern în luna martie.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile au emis mandate de arestare pentru alţi 42 de jurnalişti, dintre care 16 au fost deja reţinuţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.