Record de vânzări pentru BMW Motorrad România în 2016

Autor: Florin Casota Postat la 18 ianuarie 2017 85 afişări

2016 a fost un an record pentru BMW Motorrad în România.

Record de vânzări pentru BMW Motorrad România în 2016

Din estimările companiei, în piaţa motociclete de peste 500 cmc în România, un model din 3 este BMW Motorrad. A fost cel ami bun an din istoria mărcii pe piaţa locală şi al şaselea de creştere consecutivă, de când BMW Motorrad a preluat rolul de importator. În total au fost livrate 195 unităţi, o creştere de 27% faţă de anul precedent. Cel mai important model pe piaţa din România este R 1200GS Adventure cu 45 de livrări, urmat de R 1200 GS cu 36 de unităţi şi R 1200RT cu 27 de modele vândute.

Compania germană a vândut, la nivel global, mai multe motociclete şi maxiscutere decât oricând în istoria mărcii. Livrările au crescut cu 5,9% în comparaţie cu anul anterior. Până la finalul lunii decembrie, 145.032 de unităţi (anul trecut: 136.963 unităţi) au fost livrate clienţilor.

Cea mai importantă creştere a vânzărilor în 2016 a fost înregistrată pe pieţele din Europa. Cele mai importante creştere în ceea ce priveşte vânzările s-au înregistrat în Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie. Per total, aproximativ 7,5% mai multe motociclete şi maxiscutere au fost livrate clienţilor din Europa, inclusiv Germania, în comparaţie cu anul precedent. Piaţa din China, în special, continuă să aibă crească, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, livrările au crescut cu 52,7%, ajungând la 4.580 de unităţi.

Totuşi Germania rămâne cea mai mare piaţă pentru BMW Motorrad, cu vânzări de 24.894 de unităţi. BMW Motorrad a obţinut o creştere de 4,5% şi este lider de piaţă în ansamblu în Germania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.