Recep Erdogan: Turcia nu va aştepta pentru totdeauna la uşa Europei

Postat la 26 aprilie 2017 120 afişări

Turcia este pregătită să-şi reconsidere intenţia de a adera la Uniunea Europeană în cazul în care islamofobia şi ostilitatea unor state europene persistă, a declarat preşedintele turc, Recep Tayyip Eordogan într-un interviu pentru agenţia de ştiri Reuters.

Recep Erdogan: Turcia nu va aştepta pentru totdeauna la uşa Europei

"Lucrurile au devenit foarte serioase în Europa în ceea ce priveşte nivelul islamofobiei. Uniunea Europeană îşi închide porţile în faţa Turciei, dar Turcia nu-şi închide porţile în faţa nimănui", a declarat Erdogan, care exemplificat afirmaţiile sale cu imagini ale unor moschei devastate şi mitinguri ale militanţilor kurzi organizate în unele oraşe europene.

"Dacă nu acţionează într-un mod sincer va trebui să acţionăm într-un mod sincer. De ce să mai aşteptăm. Discutăm de aproximativ 54 de ani", a adăugat liderul turc, făcând referire la acordul de la Ankara din anul 1963, prin care se enunţa obiectivul pe termen lung al Turciei de a adera la UE.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.