Reality show controversat: O familie trăieşte ca în timpul ocupaţiei naziste - FOTO

Autor: Florin Badescu Postat la 25 mai 2015 36 afişări

Membrii unei familii cehe, reprezentând trei generaţii, trăiesc în aceleaşi condiţii ca acelea din timpul ocupaţiei naziste din 1939, într-un nou reality show de televiziune extrem de controversat, intitulat "Dovolena v Protektorat" ("Vacanţă în Protectorat").

Un post de televiziune ceh a profitat de împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, marcată în luna mai, pentru a lansa o emisiune în care şapte membri ai unei familii din această ţară experimentează condiţiile de viaţă ale compatrioţilor lor din anul 1939, informează site-ul atlantico.fr.

În "Vacanţă în Protectorat", cele trei generaţii din această familie locuiesc într-o casă dintr-o regiune montană izolată, cu un nivel rudimentar de confort, în costume de epocă şi cu o alimentaţie raţionalizată, timp de două luni. Viaţa lor de zi cu zi se desfăşoară în faţa camerelor de filmat şi sub privirile unor soldaţi nazişti, interpretaţi de actori profesionişti.

Emisiunea, care a debutat sâmbătă, se va derula pe durata a opt episoade. Însă, imediat după difuzarea primului episod, internauţii cehi au reacţionat imediat şi au criticat noul format TV.

Unii dintre ei, citaţi de The Telegraph, şi-au exprimat indignarea în felul următor: "Ce va urma? O emisiune care se va intitula «Big Brother Auschwitz»?".

Producătorii noului reality show spun că se aşteptau la aceste critici. "Când am demarat acest proiect, ştiam că va urma o dezbatere despre limitele unui astfel de gen de emisiune. Am încercat să prezentăm această perioadă într-un mod cât mai serios posibil, din respect pentru dimensiunea tragică a evenimentelor de atunci", a declarat directorul de programe Zora Cejnkova pentru agenţia de presă CTK.

Protectoratul Boemiei şi Moraviei a fost entitatea politică instaurată de Germania nazistă pentru a asigura guvernarea teritoriilor din Boemia, Moravia şi Silezia cehă, după dezmembrarea Cehoslovaciei, în urma Acordului de la Munchen şi a invaziei germane. Numeroase persecuţii au avut loc asupra evreilor şi ţiganilor din acea regiune. De asemenea, peste 80.000 de evrei din Protectorat au fost deportaţi în lagăre de exterminare şi aproximativ 360.000 cehi şi slovaci au murit în Al Doilea Război Mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REALITY SHOW,
NAZISM,
REPUBLICA CEHĂ
/actualitate/reality-show-controversat-o-familie-traieste-ca-in-timpul-ocupatiei-naziste-foto-14331856
14331856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.