Reacţii în lanţ după ce Primăria a interzis manifestaţii în Piaţa Victoriei în decembrie

Postat la 29 noiembrie 2017 109 afişări

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) Bucureşti îi solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, să renunţe la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, eveniment care ar bloca protestele din faţa Guvernului pe tot parcursul lunii decembrie.

Reacţii în lanţ după ce Primăria a interzis manifestaţii în Piaţa Victoriei în decembrie

„Piaţa Victoriei a devenit acum spaţiu pentru un nou târg de Crăciun şi am solicitat doamnei Firea să anuleze această intenţie. Piaţa Victoriei este locul unde în acest moment au loc aceste manifestaţii împotriva legilor corupţiei care subminează statul de drept", a declarat, miercuri, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc. Protestatarii au anunţat că nu pleacă din Piaţa Victoriei şi nu renunţă la manifestaţii.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis marţi seară agenţiei de presă MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.