Reacţia Sindicatului Poliţiştilor după SCHIMBĂRILE anunţate de Tudose în privinţa patrulelor: Trebuie angajaţi 20.000 de oameni ca să funcţionăm cu doi poliţişti pe tură

Postat la 23 iulie 2017 182 afişări

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, ţinând cont de efectivele actuale, nu se poate face patrularea cu doi oameni, aşa cum a cerut premierul Tudose, fiind nevoie de 20.000 de oameni angajaţi la nivel naţional.

Reacţia Sindicatului Poliţiştilor după SCHIMBĂRILE anunţate de Tudose în privinţa patrulelor: Trebuie angajaţi 20.000 de oameni ca să funcţionăm cu doi poliţişti pe tură

"Din punct de vedere al efectivelor actuale şi dacă ţinem în fiinţă aceleaşi unităţi de poliţie, nu este posibil. În mediul rural, şi poliţiile de transporturi feroviar şi naval, cu certitudine nu este posibil. Acum funcţionăm în mediul rural şi în poliţiile de transporturi feroviar şi naval 80 la sută pe sistem de avarie, cu un singur om pe schimb. Schimbul doi şi trei de regulă este asigurat de un singur poliţist, din lipsă de efective", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

Sindicalistul a precizat că sunt două modalităţi pentru ca patrularea să nu se mai facă cu un singur om: ori se restrâng posturile de poliţie teritoriale, ceea ce înseamnă închiderea unora dintre acestea, ori se angajează oameni.

"Pentru viitor trebuie diminuat deficitul de personal. Pe noi ne-a chemat doamna ministru luni la o discuţie pe tema asta. Ar trebui o reanaliză a acestor posturi de poliţie din rural şi o comasare a lor cu un anumit grafic de patrulare unde să formezi din minim doi poliţişti tura de serviciu. Să cooptăm şi Jandarmeria, mă gândesc la o acţiune comună cu Jandarmeria, să ne ajute în mediul rural. Soluţia clară, optimă este de angajare de oameni. Noi cârpim, folosim tertipuri de termen scurt ca să încercăm să rezolvăm, dar nu ţine, nu sunt oameni. În momentul ăsta, cu 20.000 de oameni la nivel de ţară cred că putem să respirăm cât de cât uşuraţi şi să formăm aceste patrule în rural, în poliţie transporturi, ordine publică. 20.000 de oameni ca să funcţionăm cu doi poliţişti pe tură", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.