Reacţia lui Kim Jong-un la afirmaţiile lui Obama privind prăbuşirea regimului său: Phenianul nu va sta cu braţele încrucişate în faţa câinilor turbaţi - VIDEO

Autor: Iuliana Enache Postat la 31 ianuarie 2015 52 afişări

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că Phenianul nu va sta cu braţele încrucişate în faţa "câinilor turbaţi", reacţionând aparent la afirmaţiile preşedintelui american Barack Obama, care a vorbit despre o posibilă prăbuşire a regimului său, a anunţat sâmbătă agenţia oficială.

Kim Jong-un a făcut aceste declaraţii în timp ce asista la un exerciţiu naval şi aerian comun, a anunţat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, fără a preciza data la care a avut loc acesta.

"El a declarat solemn că ieste din discuţie rămânerea cu braţele încrucişate cu câinii turbaţi care latră deschis că vor să înlăture (regimul) introducând schimbări în sistemul socialist, un leagăn pe care poporul nostru îl consideră mai scump decât propria viaţă", a adăugat KCNA.

Liderul a adăugat că Phenianul este pregătit pentru "orice război, inclusiv un război cu forţe convenţionale şi un război nuclear".

Într-un interviu difuzat pe YouTube la 22 ianuarie, preşedintele american a vorbit despre o posibilă prăbuşire a regimului nord-coreean.

Coreea de Nord este "naţiunea cea mai izolată, cea mai sancţionată şi cea mai ermetică de pe planetă", a declarat Obama. Dar până la urmă, Internetul va sfârşi "prin a penetra această ţară" şi "vom vedea cum se prăbuşeşte acest regim".

Duminică, un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe a calificat aceste remarci ca fiind fără importanţă. "Recentele observaţii delirante ale lui Obama nu sunt decât biete dovezi ale văicărelilor unui ratat prins la înghesuială în toate confruntările" cu Coreea de Nord, a declarat el, citat de KCNA.

Coreea de Nord este obişnuită cu discursuri teatrale în privinţa Statelor Unite şi liderilor săi.

Ea a făcut inclusiv afirmaţii rasiste la adresa preşedintelui american. În decembrie, Phenianul l-a calificat pe Obama drept o "maimuţă" pentru că a încurajat difuzarea unui film ce îl parodiază pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
SUA,
/actualitate/reactia-lui-kim-jong-un-la-afirmatiile-lui-obama-privind-prabusirea-regimului-sau-phenianul-nu-va-sta-cu-bratele-incrucisate-in-fata-cainilor-turbati-video-13796581
13796581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.