Reacţia furioasă a Poloniei după ce Putin a rescris iar istoria. I-a acuzat pe polonezi de înţelegere cu Hitler şi a spus că URSS a salvat vieţi

Autor: Adina Petcu Postat la 25 decembrie 2019 91 afişări

Vladimir Putin a declanşat tensiuni diplomatice cu Polonia, după ce a afirmat că ţara e responsabilă de declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial. Preşedintele rus a declarat şi că ocupaţia sovietică a salvat mai multe vieţi, iar Guvernul polonez a replicat acuzându-l că reînvie „propaganda stalinistă”, relatează AFP.

Vineri, în timpul unei adunări a fostelor state sovietice, în Saint Petersburg, Putin a condamnat o rezoluţie recentă a parlamentului European, care a dat vina pe Pactul Ribbentrop-Molotov din 1939 - un tratat de non-agresiune între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică - pentru izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.  Preşedintele rus a subliniat că alte ţări, precum Marea Britanie, Franţa şi Polonia, au semnat anterior acorduri cu Germania, în încercarea de a calma ameninţarea nazistă, reatează Notes from Poland.

 

Putin a susţinut că Acordul de la München din 1938 a fost de fapt „cel care a deschis calea lui Hitler către est şi a declanşat începerea celui de-al Doilea Război Mondial”. El a amintit, de asemenea, negocierile poloneze cu Al treilea Reich, spunând că liderii care au condus aceste discuţii „au expus naţiunea poloneză maşinii de război germane”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
rusia,
polonia,
al doilea razboi mondial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.