Reacţia BOR după ce IPS Teodosie a spus că e „mare păcat” să mergi, ca ortodox, la o biserică catolică: "Rugăciunea nu are graniţe confesionale"

Postat la 03 octombrie 2020 667 afişări

Reacţia BOR după ce IPS Teodosie a spus că e „mare păcat” să mergi, ca ortodox, la o biserică catolică: "Rugăciunea nu are graniţe confesionale"

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că rugăciunea nu are graniţe confesionale şi nici de altă natură.

Reacţia vine după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a răspuns unui ortodox că e păcat să meargă la o biserică catolică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că accesul la Dumnezeu nu poate fi blocat de „vechile ziduri” ale diferenţelor teologice.

„Rugăciunea nu are graniţe confesionale şi nici de altă natură. Singurul ei ţărm este Cerul, spre care ar trebui să privim toţi cu aceeaşi încredere şi recunoştinţă. Vechile <ziduri> ale diferenţelor teologice nu ne pot bloca nicăieri în această lume accesul la Dumnezeu prin rugăciunea care ne înalţă deasupra lor”, susţine reprezentantul BOR.

Acesta spune că rugăciunea în alt spaţiu decât acela al propriei confesiuni nu afectează identitatea credinţei.

„A ne ruga strict contextual şi în alt spaţiu eclezial decât acela marcat vizual de simbolismul propriei confesiuni nu ne afectează automat identitatea credinţei. Importantă este buna situare în propria tradiţie religioasă pe care ar trebui să ne-o cunoaştem cu adevărat, situare care ne conferă discernământ, echilibru şi civilitate inclusiv în relaţia cu alteritatea religioasă.

Abia absenţa acestei bune situări în credinţă, care conduce la ratarea relaţiei mântuitoare cu celălalt, este un păcat. Verticala credinţei şi a rugăciunii e singura care ne poate salva din zgomotoasa şi sufocanta orizontalitate a diferendelor dintre noi. Alegerea ei ne onorează profund în orice context ne-am afla”, a mai spus Vasile Bănescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
rugaciune,
biserica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.