RBS a intrat în grupul sucursalelor de bănci străine

Autor: Razvan Voican Postat la 05 septembrie 2013 176 afişări

Britanicii de la RBS operează de luna aceasta în România în regim de sucursală, noua denumire oficială fiind The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala România (RBS România)

RBS a intrat în grupul sucursalelor de bănci străine

Britanicii de la RBS operează de luna aceasta în România în regim de sucursală, noua denumire oficială fiind The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala România (RBS România).

Succesoarea fostei ABN Amro, intrată pe piaţa locală în urmă cu circa 18 ani, a hotărât să-şi restrângă aria de activităţi la serviciile furnizate companiilor şi clienţilor instituţionali (tranzacţii bancare şi operaţiuni de trezorerie). Managementul RBS România afirmă că transformarea băncii locale în sucursală nu va afecta oferta pentru clienţii corporate, ba dimpotrivă.

Luna aceasta ar trebui să se încheie transferul portofoliului de retail către UniCredit. Schimbarea de statut juridic a RBS România implică, între altele, desfiinţarea consiliului de administraţie.

Echipa de conducere este formată din Henk Paardekooper - director general, Sridhar Cadambi - director executiv pe operaţiuni, Birgit Baehr - director executiv pe risc, şi Ştefan Soos - director executiv pe financiar. Cu RBS numărul sucursalelor de bănci străine ajunge la 10.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2013

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RBS,
bancă,
sucursale,
bănci străine
/actualitate/rbs-a-intrat-in-grupul-sucursalelor-de-banci-straine-11293929
11293929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.