Războiul diplomatic Rusia - Marea Britanie. Declaraţiile premierului Theresa May la câteva ore după măsurile luate de Moscova

Autor: Marian Avram Postat la 17 martie 2018 71 afişări

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, sâmbătă, că Londra ia în considerare noi măsuri împotriva Rusiei, după ce Moscova a decis expulzarea a 23 de diplomaţi britanici ca urmare a crizei generate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează site-ul agenţiei Reuters.

”Nu vom tolera niciodată ca Guvernul Rusiei să ameninţe vieţile cetăţenilor britanici sau a persoanelor care locuiesc pe teritoriul britanic. Am fost reasiguraţi de sprijinul primit de la aliaţii noştri din întreaga lume”, a declarat May, în cadrul unui congres al Partidului Conservator din Marea Britanie.

Declaraţiile premierului britanic vin la câteva ore după ce Rusia a anunţat că va expulza 23 de diplomaţi britanici, că va retrage Londrei permisiunea de a deschide un Consulat general la Sankt Petersburg şi că va închide operaţiunile efectuate de British Council. Decizia Rusiei vine la câteva zile după ce Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, care l-a vizat pe un fost agent rus şi pe fiica acestuia. Moscova a negat orice implicare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
THERESA MAY,
MAREA BRITANIE,
RUSIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.