Războiul dintre bănci şi clienţii nemulţumiţi. Cum se explică deciziile contradictorii ale judecătorilor

Autor: Loredana VOICULESCU Postat la 18 ianuarie 2013 18 afişări

Războiul dintre bănci şi clienţi.

Războiul dintre bănci şi clienţii nemulţumiţi continuă. Ziarul Financiar scrie că sentinţele dictate de judecători sunt de multe ori contradictorii şi nu conturează nici pe departe încheierea în favoarea uneia dintre părţi a acestui conflict, care durează deja de peste doi ani.

Cel mai recent exemplu este un proces în care Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză austriecilor de la Volksbank după ce un client a cerut eliminarea din contractul de credit a aşa-numitului comision de risc. Clientul câştigase procesul la instanţa de fond, dar Curtea de Apel a apreciat că instanţa nu are dreptul să anuleze clauzele referitoare la preţ pe motiv că acestea sunt abuzive întrucât acestea sunt exprimate corect şi inteligibil.

Aproximativ 300 de clienţi ai Volksbank care au intentat băncii un proces colectiv au obţinut în instanţă la sfârşitul anului trecut eliminarea comisionului de risc. 

Mai multe detalii în Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
decizii,
judecatori
/actualitate/razboiul-dintre-banci-si-clientii-nemultumiti-cum-se-explica-deciziile-contradictorii-ale-judecatorilor-10492077
10492077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.